Тази година се навършват десет години от премиерата на The Last of Us и Naughty Dog имат повод за празнуване. Един основателите на студиото – Нийл Дръкман – посвети вчера и специална публикация на юбилея, в която разкри, че двете игри са се продали общо в над 37 милиона копия. Това е потвърждение за успеха на игрите, които до този момент са достъпни единствено за платформата на PlayStation. По-късно тази година първата игра излиза и за персонални компютри с името The Last of Us Part 1.

Дръкман не съобщава цифрите поотделно за всяка една от игрите. За последно пояснение относно продажбите на The Last of Us Part 2 получихме през пролетта на миналата година, когато стана ясно, че играта се е продала в тираж от 10 000 000 копия. За първата игра нещата не са съвсем ясни, тъй като информация за продажбите на The Last of Us (PS3 и PS4 изданията) имахме през лятото на 2018, когато от Sny се похвалиха, че играта се е продала в тираж от 17 милиона копия, а според анализатора Дейниъл Ахмад, до октомври 2019 тези бройки са се увеличили до 20 милиона продадени бройки. Играта за The Last of Us съвсем не е приключила. Наскоро в интернет пространството се появи слух, че Naughty вече работят по трета игра. Скоро след това обаче се появи Нийл Дръкман, който заяви, че е добре геймърите да не се предоверяват на всичко, което се появява в Мрежата. По-късно този месец стартират и телевизионните серии по играта. Работата по тях се ръководи от създателя на „Чернобил“ Крейг Мазин и Дръкман, които са автори на сценария, а отделните епизоди ще бъдат режисирани освен от Мазин и Дръкман и от имена от ранга на Джеръми Уеб (Elementary, Altered Carbon), Питър Хор (Daredevil), Ясмила Збанич („Грбавица“) и др. Заедно с това се очаква излизането на мултиплейърно преживяване от света на играта, към което Дръкман споделя нов, непоказван досега кадър. И разбира се в началото на март очакваме премиерата на The Last of Us Part 1 в Steam, което със сигурност ще завиши значително представените тук цифри от продажбите.

„Бяха едни невероятнии десет години и да знаем, че пътешествието на нашите герои е означавало толкова много за толкова много от вас трогва целия ни екип. Благодаря ви за подкрепата и признанието на работата, която нашия екип върши. Надяваме се, че ще продължите да ни следвате по пътя. Просто не забравяйте да си вземете тухла или бутилка. До следващия път, издръжте и оцелейте, Нийл“, пише Дръкман.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари