След дълго чакане и няколко забавяния, The Last of Us Part 2 най-после излезе на 19-ти, по-рано този месец. Не само отзивите за играта са отлични, но и нейните продажби. Това стана ясно от публикацията на Ерик Лемпел, старши вицепрезидент на PlayStation Worldwide Marketing, SIE в блога на PlayStation от вчера.

Само за три дни, от премиерата на TLOU2 до 21.06., играта се е продала в над четири милиона копия, с което се е превърнала в най-бързо продаващия се ексклузив за PS4.

„С The Last of Us Part II, Naughty Dog са създали преживяване, което истински прекрачва границите. Те усъвършенстват майсторството си с години и за пореден път повдигнаха летвата за това какво е възможно да бъде направено в областта на интерактивното забавление“, пише Лемпел. “ The Last of Us Part II представлява иновация от огромен мащаб в гейминга, смесващ отлични геймплей механики и майсторски начин на разказване. Всичко това се събира, за да достави едно генериращо поколението преживяване и най-бързо продаващ се ексклузив на наше студио“.

Рекордните продажби на играта идват на фона на несигурната глобална обстановка и световни локдауни, затворили множество евентуални вериги за разпространението на заглавието, публикуван предварително огромен видеоархив и една вечно недоволна армия от критикари, решили да потролят Naughty Dog за някои от изборите, които правят за втората част на играта.

Междувременно, тази седмица Нийл Дръкман, творчески директор и сценарист на играта, взе кратко участие в подкаста Kinda Funny Games, в който заяви ясно, че The Last of Us Part 2 няма да има DLC. Първата игра получи цял сезонен пропуск, който осигури кампанията Left Behind, както и допълнения за самостоятелния мултиплейърен компонент Factions. Дали и TLOU2 ще има във времето мултиплейър? Дръкман не отговаря директно на въпроса и предпочита да запази мълчание по темата, демонстрирайки с жест, че няма да отговори на този въпрос.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари