2020 ще е поредната добра година за гейминга. Големи игри, преработени версии на класики, новите конзоли, развитието на облачния стрийминг на видеоигри. Всичко това ни чака именно през настоящата година.

Една от споменатите големи игри, които всички чакат през 2020 е без съмнение The Last of Us Part II. Продължението на зомби-шедьовъра на Naughty Dog от 2013 ще ни представи една пораснала Ели, която живее в едно от малкото оцелели човешки поселища заедно с това, което изглежда е нейната интимна приятелка. Нещо се случва и Ели излиза от зоната си на спокойствие, поемайки за пореден път по пътя на насилието. Общо взето това е, което знаем за сюжета на новия The Last of Us.

Тази седмица стана ясна новина, която… не звучи толкова като новина, всъщност: The Last of Us Part II е получила категоризация от ESRB и тя е „М“ (Mature), т,е, „за възрастни“. „Може да съдържа интензивно насилие, кръв и мъчения, сексуално съдържание и/или нерегламентирана лексика“, гласи описанието Mature 17+ категоризацията. Независимо, че много медии посочват, че това ще е първата игра на Naughty Dog, получаваща такава категоризация, то това не е вярно. Първата игра получи същия рейтинг от същата организация.

The Last of Us Part II трябваше да излезе този месец – на 21-ви, но от студиото обявиха в края на миналата година, че това няма да се случи. Вместо това, заглавието ще се появи през май – на 29-ти.

Сред другите неща, които вече знаем за играта са това, че The Last of Us Part II ще може да се възползва от напълно променен енджин, който ще позволи подобрения по всички фронтове. Освен това, самата игра ще е по-голяма с 50% от първата, а един от акцентите в нея ще е темата за насилието. Дали новият The Last of Us ще се появи за PlayStation 5, предстои тепърва да разберем.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари