Тази седмица студио Naughty Dog пусна пач за The Last of Us, който добавя поддръжка на HDR телевизори към играта. Освен това тя вече е преработена да се изпълнява и на PlayStation 4 Pro, седмица преди пускането на конзолата. Ъпдейтът, актуализиращ The Last of Us до версия 1.07, добавя и малко „подобрения към стерео аудио качеството“. Naughty Dog представи обновените версии на The Last of Us и Uncharted 4: A Thief’s End за PS 4 Pro заедно с HDR поддръжка, но засега втората игра не е актуализирана публично.

Вече всяка PlayStation конзола предлага HDR поддръжка след актуализиране на фърмуера до версия 4.00. За потребителите, които притежават HDR телевизор, при стартиране на новата версия The Last of Us би трябвало да предупреди за смяна на режима. Промяна обаче няма да бъде забелязана ако екранът, който използвате, не е съвместим с високия динамичен контраст.

the-last-of-us-remastered-ps4-pro

Най-голяма разлика между SDR и HDR цвета има в образа на небето и слънцето, които са доста по-отличаващи се едно от друго. Освен това яркостта е повишена, така че малки детайли като ятата птици стават по-незабележими. Подобрението в контраста спомага и за по-плътни черни тонове. Освен това със старият режим изображението има малко по-жълт нюанс, докато при новия цветовете са по-наситени.

Тези дни се очаква Naughty Dog да пусне и нова версия на Uncharted 4: A Thief’s End, в която ще бъдат добавени същите подобрения.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари