Полското студио Blobber Team впечатли всички с арт-хоръра си Layers of Fear. Направиха го и с продължението на играта, както и с други свои проекти, като Observer (с участието на култовия Рутгър Хауър) и Blair Witch, игра по мотиви от успешния филм „Проклятието Блеър“. Те ще се опитат да повторят тези си успехи с The Medium, психологически хорър с интересна концепция. Играта излиза за PC и следващото конзолно поколение в края на тази година. Играта беше сред тези, които Microsoft представи по-рано тази година при анонса на първите игри, които ще се появят за Xbox Series X.

Тази седмица се появи част от интервюто на представители на Blobber, което дават за новия брой на списание Edge. Една любопитна подробност в него е разкритието, че хората, работещи по The Medium черпят силно вдъхновение от класика в хорър жанра – Silent Hill.

Водещият дизайнер на The Medium, Войчех Пиейко, говори за основните теми и сюжета на играта, но без да навлиза в подробности. Това, което подсказва е, че в The Medium нищо няма да е черно или бяло и използването на този духовен проводник в лицето на медиума ще открие нови перспективи, като нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед – нещо, което ще бъде подсказано в цялата история и чрез геймплея.

„Нищо не е просто, нищо не е черно и бяло. Играейки като медиум ви дава уникална гледна точка към случилото се, която е извън възможностите на обикновените хора. Така че историята е пресъздадена по такъв начин, че с разкриването на все повече и повече информация, вашата гледна точка за героите и събитията се променя“, обяснява Пиейко.

В разговора се включва и продуцентът на играта Яцек Зиеба. Той говори по-подробно за влиянията зад The Medium. Зиеба признава нещо, което и мнозина споделят, гледайки трейлъра към играта – явното въздействие на запазена марка като Silent Hill. Зиеба продължава с това, че подобно и на други техни игри, The Medium, специално, черпи значително вдъхновение именно от емблематичната поредица, но подчертава, че той и колегите му не създават The Medium като копие на Silent Hill. Blobber желаят хората да гледат на The Medium, както възприемат някои екшън ролеви игри, като създадени в духа на Souls сериите, вземайки назаем идеи от игрите на FromSoftware, но са игри, които имат свое самостоятелно и оригинално излъчване.

Но не само духа и атмосферата на играта ще напомня Silent Hill. Студиото използва за създаване на музиката в The Medium не кого да е, а Акира Ямаока, творец, който е тясно свързан с класическите игри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари