The Sinking City на Frogwares, студиото, известно с игрите си от света на Шерлок Холмс и заплетените истории на Агата Кристи, се е оказала много успешен проект за студиото. Играта е по мотиви от произведението на Х.Л. Лъвкрафт и съчетава класическа детективска история с хорър елементи.

В интервю за Wcctech, мениджърът по комуникации към Frogwares Сергей Оганесян говори надълго и широко за The Sinking City и за бъдещите планове на студиото. Макар и да не посочва конкретни цифри, той споделя, че играта се е продала много добре – по-успешно от предишни тяхни игри, като тези за Шерлок Холмс.

„Добре, за тези, които не знаят, ние публикувахме The Sinking City за PC, Xbox One, PS4 и Nintendo Switch и не може да разкрием числа. Мога само да заявя, че играта определено е успех за студиото ни. Тя се продава по-добре от предишните ни Шерлок Холмс заглавия за същия период от време на излизането им и продължава да се представя добре. Що се отнася до споразумението ни с Epic Games, не съм сигурен, че мога да разкривам съдържанието на това споразумение. Но както отбелязах вече, нямаше да се съгласим на него, ако то не беше от ключово значение за студиото. Тази сделка с Epic Games ни позволи да продължим да правим това, което обичаме да правим – нишови детективски игри. Но освен това ни даде възможност да се подготвим за бъдещето. Ще видим ли ръст в продажбите на The Sinking City в Steam? Топката е в краката на геймърите“, обобщава той по повод края на временния ексклузивитет на играта, която се появи първо в магазина на Epic.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари