Тази седмица стана ясна датата, на която още две популярни видеоигри ще влязат в портфолиото на Nintendo Switch. Става дума за The Town of Light и Railway Empire.

The Town of Light на италианското студио LKA.it излезе преди четири години и беше приветствана с възторг от критиката. Играта разказва историята на едно младо момиче, което е въдворено в болница за хора с психични проблеми – в случая Волтера, огромно здравно заведение, открито през XIX век и затворено през 1978 година, известно с нечовешкото отношение към пациентите си. Версията за Switch беше анонсирана още през 2018. Играта идва в специалното си Deluxe издание, което включва документален разказ за Волтера и филм за създаването на The Town of Light. Анонсът на датата на излизането на играта за Switch беше направен от LKA в страницата на играта в Steam. Тя излиза утре и подобно на другите версии на The Town of Light, 10% от продажбите на играта за Switch ще отидат в подкрепа на неправителствената организация, помагаща на хора с ментални проблеми Safe our World.

„The Town of Light винаги е била рожба на любовта и ние сме щастливи да може да споделим историята и за друга платформа, но разбира се ние сме фокусирани и над нашата следваща история и се надяваме, че вие ще продължите да ни следвате и там. Благодаря ви за вашата подкрепа“, пишат от студиото в анонса си.

 

Що се отнася до Railway Empire, забавния железопътен сим, в който влизате в ролята на магнат с мисия да разшири своята транспортна компания до истинска империя, то тя ще излезе за Switch на 27-ми следващия месец.

„В Railway Empire, вие ще създадете сложна и мащабна железопътна мрежа, може да поръчвате над 40 различни влакови модела, изобразени по най-детайлизиран начин и да купувате и строите жп гари, сгради за поддръжка, фабрики и туристически атракциони, за да поддържате вашата мрежа далеч пред конкуренцията. Ще се налага и да наемате и управлявате вашата работна сила, ако искате да осигурите ефективна транспортна услуга, докато в същото време получавате избор да работите над 300 технологии – от механични подобрения до самите влакове, работни инфраструктури и модерни съоръжения, напредвайки през пет зони на технологични ииновации“, четем в анонса на играта.

 

През настоящата седмица стана ясно, че Switch се движи изключително добре. Играта се радва на стабилни продажби. С над 52 милиона продадени копия (тук влизат и продажбите на Light версията), Switch се нарежда на трето място по успех сред конзолите на Nintendo, а от думите на президента на Nintendo става ясно, че компанията има дългосрочни планове за развитието ѝ.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари