13.5 C
София

The Town of Light с премиера в музея „Смитсониън“

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


The Town of Light на италианското студио LKA.it ще бъде представена официално на специално събитие в Музея за американско изкуство „Смитсониън”. Става дума за срещата Indie Arcade, посветена на избрани проекти на независимата сцена от областта на видеоигрите. Представяните заглавия биват подбирани след внимателна селекция от жури от представители на академични институции и Международната асоциация на игровите разработчици.

„Изборът на толкова престижна институция е чест за нас и доказва, че всички усилия, които вложихме в изследване на душевните болести и историята на институциите, лекуващи хора с такива проблеми, си струват”, споделя по повод на поканата на „Смитсониън“ Лука Далко, творчески директор в LKA.it.

The Town of Light представлява психологически трилър от първо лице, за който ви разказахме преди месец. В него влизате в ролята на Рене, бивш пациент в болница за душевно болни, която се връща във вече изоставената сграда, в която тя е била лекувана. Студиото поставя за модел на болницата най-голямото болнично заведение от този тип в Италия – Волтера. LKA са направили сериозно проучване на историята на болничните заведения, лекуващи хора с душевни проблеми от началото на миналия век, а също така предлагат един различен поглед върху проблемите на хората, страдащи от психически заболявания.

LKA съобщиха също така че студиото започва публикуването на страници от дневника на Рене, който започва преди попадането на младата жена във Волтера, мрачна болнична институция, помещаваща над 5000 пациента с различни психични проблеми.

Town of Light излиза на 26.02.2016г. за PC, Линукс и Mac.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини