Анонсирана през 2019, This is the Zodiac Speaking ще излезе през тази година. Това беше съобщено наскоро от създателите на играта Klabater и Punch Punk Games. Тя се разработва за платформите на Xbox One, PS4, Nintendo Switch и PC.

This is the Zodiac Speaking представлява мрачен сингълплейър трилър, който обещава да комбинири силно застъпени стелт елементи и приключенско-детективска история в стилната обстановка от времето на Калифорния през 70-те години на миналия век. Както може и да предположете, играта ще следва събитията около небезизвестния сериен убиец с псевдоним Зодиака, който така и не бива заловен.

В This is the Zodiac Speaking ще влезете в ролята на Робърт Хартнел, журналист от Сан Франциско, който получава превърналото се в емблематично обаждане по телефона и мистериозния глас, съобщаващ: „Здравейте, на телефона е Зодиака“. За засилване на атмосферата на играта, нейните автори използват заемки от класически филми на ужаса, специални режими, множество възможни финали, епична музика и оригинална графика. В написването на историята към This is the Zodiac Speaking участва известният полски писател Лукаш Орбитовски, един от най-уважаваните и награждавани местни съвременни творци.

 

„Много сме щастливи да работим отново с Punch Punk Games! Последното ни сътрудничество беше във връзка с Apocalipsis: Harry at the End of the World, уникално средновековно приключение. Но с This is The Zodiac Speaking, ние навлизаме в една изцяло нова територия“, споделя Михал Гембицки, един от изпълнителните директори на Klabater. „Оитваме се да издаваме игри, които по някакъв начин се свързват с човешкото състояние като цяло, но имат също така и за фокус съдбата на конкретни хора. 70-те години в САЩ са време на радикални социални брожения и разделение – идеална среда за една зряла и сложна история“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари