Tokyo Game Show се отменя, обсъждат дигитална алтернатива

0
77

Организаторите на Tokyo Game Show направиха изявление, в което става ясно, че шоуто няма да се състои през септември, както беше първоначално планирано. Тазгодишното издание щеше да се проведе от 24 до 27 септември, но подобно на съдбата на E3 и Gamescom, то няма да се реализира поради влиянието на COVID-19 пандемията в глобален мащаб.

“Поради широко разпространеният нов коронавирус по цял свят и факта, че ситуацията остава непредсказуема в Япония, организаторите и съорганизаторите достигнаха до заключение след дълго размишляване, че е най-добре здравето и сигурността на посетителите, изложителите и заинтересованите страни да заемат най-голям приоритет”, гласи изявлението на Computer Entertainment Supplier’s Association.

Tokyo Game Show e една от най-големите конвенции в света на гейминг индустрията и съществува от 1996 г. През 2018 г. шоуто успя да привлече почти 300,000 посетители в Makuhari Messe. 

Това не е единственото гейминг събитие, което беше отменено тази седмица. В предишна публикация ви споделихме, че Paris Games Week също отпада тази година, като официалната дата на провеждане беше за насрочена за късния октомври. 

Компании като Microsoft предприеха умел ход, представяйки новата си дигитална програма Xbox 20/20, която обещава разнообразни новини, анонси и детайли около Xbox Series X. С този подход Microsoft се опитва да балансира своята позиция в иначе разклатената индустрия от пандемията в момента.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари