Total War: Three Kingdoms е голямата звезда в Steam тази година

0
241

Total War: Three Kingdoms излезе едва преди една седмица, но вече чупи рекорди, предава VG24/7. Преди ден играта достигна пикови стойности 191 816 играещи в Steam. Това е не само рекорд за сериите в платформата на Valve, но и най-големия дебют на игра за 2019 до този момент в Steam.

Според VG24/7, това е знак, че продажбите ѝ в Steam вероятно изпреварват тези на Sekiro. И макар да няма публикувана информация за продажбите, то според Steam Charts, историческия връх в най-много едновременно играещи Sekiro е бил 124 334, което нарежда играта на второ място по този показател. Други игри със силен дебют тук са далеч назад: Resident Evil 2 със 74 000 и Devil May Cry 5 с 88 000 съответно.

Играта на Creative Assembly набра бързо изключителна популярност, като превзе Топ 5 на заглавията с най-много играещи в Steam, нареждайки се веднага след традиционни шампиони тук, като Dota 2, PUBG и CS:GO.

Що се отнася до самите серии, то новата игра от сериите изпъква явно над останалите. Rome II беше доскоро водач със своите 118 240 играещи в най-добрите си времена, Total War: Warhammer със 111 909 и Total War: Warhammer II със 72 112.

Three Kingdoms се оказва изключително успешен експеримент за своите създатели, които през миналата седмица съобщиха, че играта се е превърнала в играта с най-много предварителни поръчки сред игрите от вселената на Total War – което без съмнение се дължи също и на китайската фен база на играта.

Заглавието на Creative Assembly ви отвежда към Китай и размирния период на Трите царства, ключов момент от историята на Поднебесната империя. Любопитен подход ви поднася по своеобразен начин реално две игри в една, като единия от режимите следва по-близко историческата реалност, докато в другия, т.нар. „романтичен“ режим влизате в един фантастичен свят на легендарни герои и майстори на бойното изкуство.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари