По-рано тази есен платформата за видеострийминг Twitch предизвика сериозен смут сред своите потребители, като започна да банва някои от тях, да премахва видеа на общо основание. Причината за това се е оказала огромен брой DMCA писма, които платформата получава заради използването на музика със запазени права в тях без получено съответно разрешени за това. От Twitch се аргументираха с действията си, посочвайки, че те са предупреждавали потребителите си, че ще започнат да налагат наказания, ако стриймърите не прегледат архивните си и настоящи продукти, дали спазват правилата. Явно обаче част от общността не е приела сериозно заплахата и са последвали съответните мерки. Но от съобщение, което публикуваха тази седмица Twitch става ясно, че и самата услуга има известна вина, за което официално се извинява.

В блог публикация от тази седмица, Twitch споделят, че от май тази година те са започнали да получават хиляди писма за неспазване на Digital Millennium Copyright Act (DMCA) и съответно са започнали да трият видеоматериали без да дадат на потребителите какъвто и да е шанс за обяснение. В същото време, платформата е получавала и преди такива уведомления, но те са били по петдесетина всяка година.

„Бяхме принудени да изтрием видеата и клиповете, които бяха споменати в уведомленията. Това демонстрираше нашата отговорност към спазването на отговорностите ни към DMCA, докато в същото време ни предостави възможността да преосмислим най-добрия начин се справим с проблемите, възникващи в хода на ситуацията. В обстановката на тези извънредни обстоятелства, ние установихме, че създателите на съдържание трябва да получат шанс да разберат, че съдържанието създадено в миналото е било посочено като нарушаващо правилата и да им бъде дадена възможността да променят подхода си към използването на музика преди да бъдат наказани“, пишат Twitch. „За съжаление, Twitch не информира стриймърите кои точно музикални изпълнения са обвинени в нарушение, кой собственик на права отправя обвиненията, как да се свържат с тях или какви биха могли да са съответните наказания, свързани с тези нарушения“.

„Ние чухме гласа ви за това колко нищожно малко информация сме осигурили и признаваме, че трябваше да направим съобщенията си много по-информативни и ориентиращи“, допълват те. Освен това, Twitch признават, че не са осигурили нужните инструменти, с които стриймърите да могат да модерират въпросното съдържание по-лесно.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари