Определено лятото за Ubisoft е горещо. Компанията обяви радикална промяна за дългогодишните си серии Assassin’s Creed, обвиненията за тормоз на работното място продължават от различни страни и това влияе пряко на работата на студиото, което беше лишено от няколко от топ мениджърите си. В същото време, работата по линията от следващата поредица заглавия върви, но явно не съвсем гладко. Това става ясно от две новини, публикувани на сайта на компанията.

Тази седмица Ubisoft заявиха, че две от игрите им няма да излязат в предварително зададения срок: Riders Republic и Rainbow Six Extraction.

„С уникални характеристики, като Missing In Action или The Sprawl, всяка една мисия ще е напрегната и предизвикателна, в която ще водите елитни оператори от „Рейнбоу сикс“ в битка срещу смъртоносна и увеличаваща мощта си извънземна заплаха. Ние ще се възползваме от възможността да си вземем още малко време, за да поднесем визията по начина, по който заслужава тя да бъде представена през януари 2022. Убедени сме, че това ще гарантира, че Rainbow Six Extraction ще бъде имерсивното, кооперативно и вълнуващо преживяване, което създаваме и такова, което ще ви вдъхнови да го играете“, пишат Ubi без да навлизат в подробности кое е провокирало това тяхно решение.

Анонсирана през 2019, играта има проблемен живот. С планирано излизане за началото на миналата година, Ubisoft взеха решението да променят името на това, което в началото беше известно, като Rainbow Six Quarantine по разбираеми причини – пандемията от COVID-19 и риска от неподходящи асоциации. Предвид глобалната ситуация и затрудненията при разработка, наложени от дистнацията, Ubisoft забавиха излизането на Rainbow Six Extraction за „фискалната 2020/2021“ – период, завършил в края на март тази година. Последва ново забавяне – за времевия прозорец между април и септември 2021. А сега разбираме и за ново забавяне.

Другата игра, която получава забавяне, макар и с малко е Riders Republic. Байкърското ММО на студиото трябваше да излезе на втори септември. Новата премиерна дата на Riders Republic е 28.10.2021.

Тези две заглавия едва ли ще са единствените, които ще бъдат забавени със седмици и месеци предвид обстановката към настоящия момент.

Що се отнася до споменатите сътресения по горните етажи на студиото, то в началото на този месец, Ubisoft споделиха своите опасения официално в документ, наречен Universal Registration Document (UDP), цитиран от Axios. UDP е стандартен отчет, в който публичните компании представят разпознатите за тях рискове, свързани с бъдещето и прогнозни резултати и представяне. Макар и да определят рисковете с въпросните сътресения, като „умерени“, те подчертават трудностите, свързани с подмяната на талант в редиците си.

„През 2020, движението за осъждане на поведението, което е сексистко и некоректно в екипите на Ubisoft доведе до неочакваното напускане на няколко ключови таланта, като някои позиции не можаха да бъдат попълнени веднага и това доведе до забавени решения, отлаганията на разходи и до различни притеснения от страна на самите екипи“, твърдят Ubisoft.

Тази седмица пък стана ясно, че френски профсъюз с името Solidaires Informatique са завели колективен иск към Ubisoft с обвинение към студиото за „институционален сексуален тормоз“.

В заведеното през тази седмица във френски съд дело се твърди, че издателят преднамерено е установил и поддържал една система, в която сексуалното подтисничество е било толерирано, тъй като за компанията е било по-изгодно да защитава извършителите на тормоза, отколкото да застане на страната на служителите си и жертвите. Конкретно отговорни за тази система биват назовани имената на главният творчески директор Серж Хаско, завеждащият HR отдела в Ubisoft Сесил Корне, главният изпълнителен директор на студиото Ив Гийемо и членът на редакторския отдел Томи Франсоа.

Хаско и Франсоа вече напуснаха компанията, докато Корне, в началото спря да изпълнява длъжността си, но остана в Ubisoft до март тази година. От споменатите в обвиненията лица, единствено Гийемо все още е част от Ubisoft.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари