Ubisoft за голямата иновация в Watch Dogs Legion

2
338

Изглежда Ubisoft не се справиха особено добре с първия Watch Dogs, но нещата си дойдоха на мястото с втората част от поредицата. С Watch Dogs Legion обаче, Ubi се надяват да стъпят на здравата основа, която вече изградиха и да поставят поредицата на следващо ниво. Това е и едно от обещанията, които дава директорът на играта Клинт Хокинг в разговор с GamingBolt. Както знаете, в Legion, студиото ще въведе интересна характеристика, с която всяко NPC ще може да е герой с идеята „Играй като всеки“ (Play As Anyone). А как е възникнала концепцията тази идея?

„Иновацията „Играй като всеки“ се появи доста естествено, когато започнахме да се вглеждаме в основите на Watch Dogs. Едно от оригиналните обещания на поредицата беше възможността играещият да може да хаква всеки, който вижда в света и да научава повече за тях, използвайки профилиращия инструмент“, обяснява Хокинг за възникването на идеята.

„За Watch Dogs Legion, ние искахме да развием тази идея за профилирането чрез възможността всеки в света да играе напълно симулиран живот. В същото време обаче наблюдавахме еволюцията на DeadSec: от една малка група, която работи в сенките заедно с Ейдън в оригиналната игра, до истински хакерски колектив в продължението. Запитахме се доколко успешна може да е идеята всеки да си създаде свой собствен DeadSec. И веднъж реализирана идеята с едно напълно симулирано население, идеята, че всеки герой може да е следващия персонаж, с който да играете, концепцията придоби смисъл“.

Що се отнася до начина, по който е реализирана идеята, Хокинг обяснява, че в основата ѝ се намират две основни технологии – огромна релационна база и масивна процедурна система.

„Героите в света биват генерирани при поискване с помощта на релационна база данни, която проследява всичко – възраст, гражданство, пол, идентичност, образование и професия, хобита, интереси, семейство и т.н. Когато видите герой в света, то той бива „спуснат“, както във всяка една друга игра с открит свят, и в този момент знаем едва едно-две неща за тях: как са облечени, как изглеждат и може би тяхната професия. Когато профилирате някого, ние попълваме останалите подробности за живота им по поискване: ако човекът е жена и я намирате в близост до болница, носеща дълга бяла престилка например, ние знаем, че тя е доктор и тя работи между определени часове, и вероятно знаем нещо за личността ѝ от анимираните активи, свързани с нея“, обяснява Хокинг.

Оттам нататък, с помощта на профилния инструмент може да бъдат определени различни други неща, заплата, образование, хобита и подобни, заедно с евентуални проблеми, които има в живота си, което да стане причината да бъде привлечена за каузата. „Над всичко това стои огромна процедурна система, която също съдържа много данни. Когато сме определили възрастта на персонажа, половата ѝ осъзнатост и социален статус, можем да ѝ дадем и наративна самоличност: глас и индивидуалност, което определя какъв сценарий ще използва тя за всички диалози и сцени, така че преминавайки през играта, тя ще има своя собствена уникална история“.

Интересно звучи обяснението на Хокинг за това, че героят ви няма да е статичен във времето – вие ще може да го развивате и подобрявате способностите му, но освен това самите DeadSec като общност се подобряват с времето и това влияе пряко и на развитието на възможностите на героя ви.

По отношение на връзката на Legion с предишните игри от поредицата, Хокинг заявява, че такава има и както Тайдис, така и Блюм играят важна роля в основната история на играта.

„Смятаме, че Watch Dogs Legion, въпреки трансформативните си иновации е истински наследник на предишните игри, облягайки се на силното наследство на бранда“, завършва Хокинг.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари