Тази седмица Ubisoft анонсираха официално преработената версия на Prince of Persia: The Sands of Time, римейк на класическата игра от 2003.

Вместо обаче екзалтация и радостни писъци, Интернет реагира на нож. „Това изглежда, като игра, която са създали преди седем години, но са забравили да я пуснат“, гласи един от коментарите под официалния трейлър в YouTube. „Истинска лудост е как Ubisoft са успели да прекрачат границите на PS3 за този римейк“, гласи друг, а трети го определя не като римейк, а като „димейк“.

Това не остана незабелязано от хората от Ubi, които решиха да се защитят.

Prince of Persia: The Sands of Time е първата игра на индийския клон на Ubisoft и по нея работят 170 човека, използвайки същата технология, която използва и Assasin’s Creed Origins, AnvilNext 2.0, като на разработчиците им се налага междувременно и да се справят с драконовските мерки, наложени в Индия около COVID-19. В интервю за Gadgets 360, управляващият директор на Ubisoft India Studios Жан-Филип Пишьо уверява, че играта ще е доизпипана напълно до премиерата си през януари следващата година.

„Може да бъдете уверени, че играта ще е топ качество, когато излезе през януари 2021. Може да сте убедени, че изпипването ще е факт“, допълва на свой ред Пиер-Силвен Жире, директор на играта.

„Ако вземете играта, която беше направена преди 17 години, то е видно, че има къде да се подобряват нещата по отношение на графиката и ние искахме истински да ѝ предадем уникален вид, тъй като Prince of Persia: The Sands of Time в действителност е фентъзи история. Структурата на историята, четиридесетте различни нива, през които минавате, за да завършите играта представляват потапяне в „Крадеца на Багдад“ и всички онези познати среди“, заявява Жире в интервю за друго издание, Mako Reactor. „Така че ние решихме да подходим тук с идеята да създадем една уникална визия, която ще я открои от другите игри. Това не ви е поредния Assasin’s Creed, не е онзи Prince of Persia от 2008. Трябва да е уникална. Тази магия, тази фантазия е показана чрез наситените цветове, чрез светлината, така че за нас е и предизвикателство да предефинираме визуалната идентичност на играта с този римейк“.

Медията пита Жире, дали това, което беше показано по време на Forward не е в резултат от някакви бюджетни ограничения или притискане да бъде свършена играта в срокове – въпроси, на които Жире отговаря отрицателно. „Проектът е в развитие от две години половина. В най-натовареното време имахме 170 човека, които работеха по този проект, без да споменавам другите инвестиции в инфраструктурата и всички онези предварителни постановки, които се изискват да направиш една модерна игра. Не, нямало е каквито и да е ограничения на бюджета или времето за играта. Prince of Persia не е виждал пълноценно издание от 2010 с The Forgotten Sands. През 2018, Ubisoft публикува мобилна игра, Escape, но като цяло сериите бяха засенчени от Assassin’s Creed, поредица, която започна живота си, като разклонение на Prince od Persia“.

По-горе може да видите изображение, споделено от GamingBolt, представящо това, което изглежда като скрийншот от по-ранен билд и такъв от по-нов. Изданието смята, че това, което е било показано по време на Forward е именно от този по-стар билд – нещо, което не е потвърдено директно от Ubi.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари