18.6 C
София

Ubisoft отхвърлят обвиненията за търгуване с вътрешна информация

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

По-рано тази седмица стана ясно, че френският пазарен регулаторен орган Autorité des marchés financiers (AMF) е започнал разследване към висши мениджъри от Ubisoft по подозрение, че са се възползвали от вътрешна информация, за да се обогатят по нечестен начин.

Gizmodo предава, че лично изпълнителният директор на Ubisoft Montreal Янис Малат и четирима други висши мениджъри в студиото са се възползвали от вътрешната информация за забавянето на The Crew и Watch Dogs. Игрите трябвало да излязат в края на 2013-та, но впоследствие бяха забавени за следващата година, вследствие, на което акциите на компанията са понижили стойността си с близо 25%. Преди анонса за забавянето обаче, въпросните служители, които са знаели за това, са разпродали голям пакет от акции в компанията. Това е нарушение на френските закони, които забраняват подобни действия.

Малат отрича да е знаел за забавянето, а официалната позиция на изпълнителния директор на Ubisoft Ив Гюлемо е в полза на въпросните служители. В изявление за пресата Гюлемо заявява пълна подкрепа и доверие към въпросните служители.

Информацията идва във време, в което френското студио преживява трудни времена. Медийният гигант Vivendi наскоро закупи нов пакет дялово участие в компанията и върви уверено към нейното поглъщане. Един скандал, свързан с висшия мениджмънт едва ли върши добра услуга на Гюлемо и компания, които в момента имат най-силна нужда от доверието на акционери и служители.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини