Ubisoft представи VR видео на Нотр Дам преди пожара миналата година

0
105

Тази седмица се отбелязва една година от разрушаването на голямата кула на Парижката Света Богородица от мощен пожар. Тогава случаят беше подкрепен от множество организации и компании от целия свят. Включително и Ubisoft, френският разработчик и издател на видеоигри. Компанията дари половин милион евро на каузата и показа всички свои чертежи от Нотр Дам по времето, когато разработваше Assassin’s Creed: Unity.

Но реставрацията на голямата катедрала ще се проточи по-дълго от обещания от Макрон срок от пет години. Реалният строеж се очаква да започне едва следващата година. Ubisoft обаче предостави възможност на хората да разгледат Парижката Света Богородица в целия си блясък, като отдаде Assassin’s Creed: Unity безплатно миналата година. И не само това, компанията представи ексклузивно VR преживяване, включващо църквата от видеоиграта. То беше на разположение на посетителите на седалището на UNESCO в Париж през август миналата година. Скоро очакваме и приложението да бъде на достъпно за повече потребители.

В тази връзка Ubisoft разкри ексклузивно видео от VR преживяването, в което се реете из облаците около Нотр Дам. Откровено казано, импресията от Assassin’s Creed Unity все още си личи и е абсолютно възможно разработчиците да са ползвали същия енджин. Въпреки това, безспорна е отдадеността в отразяването на реалната архитектура в играта. Това е може би най-прецизното пресъздаване на катедралата, такава, каквато беше преди пожара. Очаква се VR преживяването да е достъпно публично скоро, но все още няма конкретна дата на дебют.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари