Ubisoft са имали идея да създадат фентъзи ролева игра от света на крал Артур, който е ръководен от създателя на Dragon Age сериите. Проектът обаче е бил прекратен в зародиш.

Майк Лейдлоу, един от създателите на Dragon Age и негов творчески директор, напуска BioWare преди три години, след което започва работа в Ubisoft Quebec, където трябва да се заеме с високобюджетна игра. Джейсън Шрайер от Bloomberg разкрива, че това е трябвало да е фентъзи ролева игра с името Avalon. Тя е трябвало да се базира на митовете, свързани с крал Артур и рицарите от кръглата маса, които живеят в магичен свят, вдъхновен от легендите от това време.

Решението за отмяната на проекта, твърди Шрайер, било дело на един-единствен човек: Серж Хасот, по това време творчески директор в Ubisoft, който наскоро напусна студиото. Хаскот бил мениджър с много силно влияние в офиса и никой не можело да му опонира, като той е един от хората с най-голям принос за успехите на Far Cry и Assassin’s Creed поредиците. Хаскот бил човекът оформил идеята за откритите светове на игрите. Но Хаскот бил и голям противник на игрите с фентъзи елементи и нееднократно отхвърлял идеи за подобни игри.

Поради високата репутация на Лейдлоу в индустрията обаче, Хаскот не смеел да влиза в директна конфронтация с него и започнал да създава проблеми на разработчиците. Измежду изявленията на Хаскот било и това, че ако Avalon ще е фентъзи заглавие, то трябва да е „по-добро от Толкин“. Разработчиците, много, от които са работили по Dragon Age сериите, опитвали какво ли не, за да задоволят приумиците на Хаскот, но той направил всичко възможно проектът да си отиде, което се е и случва през есента на 2019. Всичко това разочарова Лейдлоу и той напуска Ubisoft през януари тази година.

Последните седмици са особено бурни за Ubisoft след серия от разкрития за лошата атмосфера и некоректно поведение на мениджмънта на компанията към по-нископоставените служители, особено жени. Хаскот беше един от хората, които бяха обвинени в непристойно поведение.

3 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари