Френската компания Ubisoft, известен разработчик на видеоигри, започна усилена работа върху свой ИИ. В компютърните игри се използват опростени алгоритми с изкуствен интелект, които управляват поведението на някои виртуални герои. Изглежда че тази технология ще бъде изведена от Ubisoft на принципно ново ниво.

Ubisoft основа самостоятелния отдел с име La Forge, специалистите на който ще се съсредоточат върху изследване и проектиране на изкуствен интелект. Новият ИИ ще се използва не само в игрите, но и в науката и техниката. Върху новия изкуствен интелект ще работят не само специалистите на Ubisoft, но и известни имена в тази област, които са вече поканени в новия отдел.

Ubisoft създаде неголяма демонстрация, в която специалистите на La Forge създадоха точно копие на един от районите на Сан Франциско и след това задействаха стотици пешеходци и създадоха плътен трафик. Изкуственият интелект управлява автомобила в тези тежки за него условия. По този начин ИИ се обучава, а автомобилът може да се движи и извън пътищата, понеже симулацията много точно имитира реалните условия.

Едно от направленията, в които ще се използва новия ИИ е създаването на енджин с реалистично движение на роботите и механичните устройства. И още, новият ИИ ще се използва за мониторинг на некоректно поведение в онлайн игрите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари