Ubisoft ще преработи звуковите ефекти в Rainbow Six Siege

1
186

Може би се досещате за внезапната паника, която ви връхлита в Rainbow Six Siege, когато не сте сигурни откъде идват стъпките, които чувате – отгоре, а може би отдолу? Непостоянните аудио сигнали са често срещан проблем, при това до такава степен, че играчите са свикнали и са намерили вариант за себе си как да преодолеят този дискомфорт. Ето, че Ubisoft има намерение да внесе някои “драматични” промени, въвеждайки план, в който една от най-основните цели е да бъдат изградени наново аудио системите, и с това най-накрая да бъде подобрена ехолокацията.

“Наясно сме, че разнообразните проблеми със звука в играта са неприятни за играчите от известно време”, пише компанията в блог пост, обръщайки внимание на тази дългогодишна неизправност в Siege. Публикацията обяснява, че сложния звуков енджин на Siege се адаптира при всяка нова дупка на пода, тавана и стената, което е сред една от големите причини, които правят диагностицирането на звуковите несъвършенства предизвикателни. Звуците достигат до играчите чрез изчислението на оптимален маршрут от източника на дадения звук до самия играч; дали през прозорец, вход или малка дупка в стената. Когато не сте наясно, че някъде около вас има дупка, звуковото обозначение може да се превърне в сериозна пречка. 

В този ред на мисли, Ubisoft казва, че прави малки крачки в идентификацията на неизправности свързани със звука и, че в края на краищата е неизбежна преработката на цялостната система. “Стигнахме до заключението, че е нужно да преработим големи дялове от звуковата система, започвайки с начина, който звуците са организирани и взаимосвързани в играта.”

Пренареждането на аудиоефектите ще започне с пристигането на трети сезон, но засега не е ясно дали ще бъде усетена разлика в самия геймплей.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари