Forward, първото изцяло дигитално събитие на Ubisoft по време, на което студиото представи част от своите бъдещи проекти, премина. И макар и да видяхме и научихме повече за Assassin’s Creed: Valhalla, видяхме първи кадри от новия Far Cry и научихме датата на излизане на следващата част от хакерското приключение Watch Dogs, останаха някои въпросителни. Като например за така чаканата Skull & Bones, за Gods & Monsters и Beyond Good and Evil 2. Наскоро стана ясно, че има надежда и да научим все пак нещо за тези заглавия още тази година. Оказва се, че това издание на Forward няма да е единственото за тази година. Това стана ясно от изказване на изпълнителния директор на Ubisoft Ив Гийемо.

„Ние не сме ви показали всичко все още. В интерес на истината, ние имаме още много неща за показване, така че ще получите друг Ubisoft Forward, който да ви покаже още от нашите предстоящи игри“, споделя той, цитиран от Rock, Paper, Shotgun. Юсеф Маджид от комуникационния отдел на студиото потвърждава новината, допълвайки, че това ще се случи още тази година.

Това, което също не чухме по време на Forward беше и за ставащото в самото студио в момента. Имаме предвид обвиненията в тормоз на служебното място и непристойно поведение от членовете на висшия мениджмънт на студиото.

В зародилата се своеобразна вълна от разкрития, която разтърси гейм индустрията, повече от 40 разработчика бяха обвинени в различни прояви на непристойно поведение и възползване от служебната си позиция с цел търсене на интимни отношения с жени от компаниите, в които работят. Може би най-голямото име тук, което попадна в обективите на общественото порицание беше Крис Авелоун, съ-основател на Obsidian Entertainment и взел дейно участие в проекти, като Knights of the Old Republic, Neverwiter Nights, Fallout: New Vegas и др. Що се отнася до Ubisoft, това беше най-голямото студио, в което подобни разкрития бяха направени. Вследствие на това, с постовете си в студиото се разделиха Ашраф Исмаил, творчески директор на Assassin’s Creed 4: Black Flag,  Assassin’s Creed: Origins и Assassin’s Creed: Valhalla, както и бранд мениджъра Андриен Гбиниги. Вследствие на тези обвинения, от Ubisoft обещаха коренна промяна в политиките за поведение в корпоративната им среда и започване на разследване с помощта на външна компания.

В края на миналата седмица, още две сериозни имена и ветерани в гейм индустрията се разделиха с постовете си в Ubisoft, именно заради подозрение в подобни непристойни действия. Става дума за Серж Хаскот, който отговаря за работните процеси по всички игри на студиото от позицията си на шеф на редакторския отдел на Ubisoft, и Янис Малат, управляващ директор на канадските офиси на компанията. Малат е дългогодишен служител на Ubisoft, като е човекът, който основава студиото на компанията в Монреал, когато е продуцент на Prince of Persia: Sands of Time. Не е известно, дали двамата ще останат на работа в Ubisoft.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари