Създателите на популярната технология за създаване на интерактивно съдържание Unity обявиха, че са сключили изключително изгоден договор с организация, предлагаща решения и услуги в областта на военното дело на американското правителство, предава Game Developer. Става въпрос за CACI (Consolidated Analysis Center, Incorporated), частна компания, която години наред работи с Белия дом.

Само за тази година, CACI са сключили няколко многомилионни договори, за да помагат на американската армия в области, като въздушното разузнаване, следенето и проучвателни дейности, пише медията. Новината идва едва година след като служители на Unity разкритикуваха своя работодател за това, че работи за военните в страната. През миналата година Waypoint разкриха, че е имало случаи, в които Unity са възлагали работа на своите програмисти без да ги уведомят, че работят по проект за военните. От Unity не отговарят на най-горещите въпроси на Vice, подчертавайки, че не работят по технологии и решения, които имат за цел директното отнемане на човешки животи, нанасянето на вреда на планетата или ограничаването на човешките права.

В последния финансов доклад за тримесечието на Unity сделката с CACI International се описва, като „вълнуваща перспектива“. Става въпрос за тригодишен многомилионен договор за разработката на интелигентни интерфейси за взаимодействие на човек с машина, предлагани от CACI.

Новината за сделката на Unity с CACI идва дни след сключването на споразумение за сливане между Unity и AppLoving на стойност $20 млрд. Това означава, че преди обявената и силно критикувана сделка между Unity и IronSource няма да се осъществи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари