Unity Learning: обучаваща платформа за всички, които искат да научат енджина Unity

0
301

Компанията Unity представи обучаваща платформа за бъдещи и настоящи разработчици. В Unity Learning ще бъдат качвани най-различни обучаващи материали за работа с технологията.

С излизането на новата платформа са представени шест основни курса. Това са „Основите на Unity“, „Разработване на 2D игри“, „Разработване на 3D игри“, „Основи на C# скриптовете“, „Създаване на 3D игри за напреднали“, „Производителност и оптимизация“. Продължителността на учебните курсове е от 2 часа и 40 минути до 17 часа и 45 минути.

Наученото може да се затвърди в практиката чрез две примерни игри. Това са двумерната Ruby’s Adventure и триизмерната John Lemon’s Haunted Jaunt. С тяхна помощ нагледно се показва, как точно се създават игрите в средата на Unity. Започва се още с настройките на редактора и се завършва с излизането на готовото заглавие.

За използването на Unity Learning е необходима регистрация в сайта на платформата. Всичко е безплатно. Засега се предлагат учебни курсове само на английски език, а компанията обещава да представи и други локализации.

Да си припомним, че една година преди да инвестира 3 милиарда долара в закупуването на Oculus VR, генералният директор на Facebook Марк Цукърбърг е обмислял друга мащабна сделка, търсейки начин да стане водещ лидер в областта на виртуална реалност. Целта на Цукърбърг е била гейминг гигантът Unity, чийто енджин е в основата на повечето видеоигри, продавани към днешен ден. Но това не се случи и Unity продължава самостоятелното си развитие.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за