Valve анонсира нова Half-Life с име Half-Life: Alyx

2
1830

Компанията Valve анонсира в своята Twitter страница нов Half-Life. Навярно за да нажежи обстановката, издателят обеща да съобщи повече подробности този четвъртък, 21-ви ноември. Новата игра носи името Half-Life: Alyx.

Valve добавя, че това ще бъде флагмански проект за виртуална реалност. Към днешен ден няма никакви други подробности освен това съобщение в официалния Twitter на компанията. Заглавието на новата игра подсказва, че сюжетът ще бъде посветен на един от главните персонажи на Half-Life 2 – Аликс Ванс, която почти през цялото време е заедно с Гордън Фрийман.

Аликс е дъщеря на бившия учен от Илай Ванс, който командва Съпротивата. Външният вид на Alix е приятен и запомнящ се: тя носи сив суитчър с логото Black Mesa, светло кафяво яке, обикновени джинси и кафяви ботуши. Късата й черна коса е събрана в чиста прическа с широка лента. На бедрата момичето носи колан, в която се съхраняват различни инструменти и електрически уреди. Прототипът на Аликс е американската актриса Джамил Милън.

Критиците веднага надигнаха глас и повечето от тях са на мнение, че новата Half-Life може малко да разочарова феновете на тази емблематична игра, която геймърите с нетърпение очакват от 10 години. Half-Life 2 е играта, която навремето показа непознати за публиката великолепна компютърна анимация, звук, изкуствен интелект и физичен енджин. Вероятно новият геймплей ще бъде много по-различен от този на оригиналния шутър, понеже е създаден специално за VR.

Повече подробности очакваме след два дни.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ебаси
Ебаси

Старата дъФка във VR вариант.

Дада
Дада

Десподов, къде видя официален анонс и такъв на Валв? Я отвори Стийм, нещо новини, Туитър акаунти, създадени от преди няколко месеца, не се броят за истина, хайде без да поствате безмислени и непотвърдени неща.