Valve искат да обединят феновете на Counter-Strike

0
19

В беседа с журналистите от списанието PC Gamer ръководителят на Valve Software Гейб Нюъл разкри някои детайли за онлайн тактическия шутър от първо лице Counter-Strike: Global Offensive.

Той потвърди, че Valve планират да реализират в играта крос-платформен мултиплеър, който ще позволи на притежателите на РС, PlayStaion 3 и Xbox 360 най-сетне да играят заедно.

Нюъл подчерта, че компанията винаги е била против разделението на играчите на отделни изолирани групи. Разработчиците на Counter-Strike: Global Offensive считат, че потребителите трябва да имат възможност да общуват един с друг без ограниченията, характерни за една или друга платформа.

Все пак ръководителят на Valvе призна, че има голяма разлика от това да се говори за крос-платформен мултиплеър и реализацията на такава идея.

При това не трябва само да се решат многочислени технически проблеми, но и да се договорят фирмите производителки на конзолите, които често слагат неизпълними условия. Все пак създателите на Counter-Strike: Global Offensive се надяват успешно да се справят с всички предизвикателства.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за