fbpx
25.8 C
София

Valve и Epic отмениха свои събития заради COVID-19

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Заради масовото заразяване с COVID-19 тази година няма да видим популярни гейминг изложения като Е3 и Gamescom. Към списъка преразгледали своите бъдещи събития се включиха и Valve и Epic. Техните състезания за електронни спортове бяха отменени, като Epic възнамерява изцяло да се откаже от тази година.

Valve се очакваше да организира състезанието по Dota 2, The International, този август в Стокхолм. Сега обаче компанията го отлага и твърди, че е възможно да то да бъде организирано в началото на следващата година. Valve даже се въздържа да спомене конкретна дата, обяснявайки, че нищо не е сигурно. В блога на Dota 2 компанията публикува статус:

„Обмисляхме няколко възможни дати, но е по-вероятно събитието да се случи през 2021-ва. Предвид непостоянните условия за събиране в групи, траекторията на вируса и забраните за пътувания, не можем да кажем със сигурност кои ще са точните дати в близко бъдеще. Междувременно, ще се опитаме да реструктурираме DPC (Dota Pro Circuit) сезона за есента и ще споделим информация, когато можем.“

Бойният пропуск към Dota 2 събитието също ще дебютира „поне няколко седмици по-късно“ от уреченото време. Принципно той се въвежда съгласно началото на сезона и събитието The International. Продажбите от пропуска обаче със сигурност ще формират наградите за състезанията на Valve, когато и както и да се състоят те.

Epic Games също предприе драстични мерки спрямо своето Fortnite състезание. Компанията оповести за своето решение в Twitter публикация вчера. Световната Fortnite купа 2020 е отменена изцяло. Освен това Epic сподели, че предвид „ограниченията на онлайн състезаването между регионите по света“, те правят невъзможно провеждането на купата по интернет. Компанията се надява да проведе събитието следващата година и междувременно ще се опита да организира Fortnite шампионските серии (FNCS) и Cash Cups. Събитията, организирани от трети лица се поощряват, стига изцяло да подкрепят своето онлайн присъствие „до второ нареждане“.

В общи линии Epic Games прави най-драстично решение, решавайки изцяло да отмени световната купа Fortnite за тази година. Със сигурност онлайн организирането ѝ би страдало от проблеми като разминавания в часовите зони и различия в интернет покритието в отделните страни. Вероятно до същото решение е стигнала и Valve, макар че тя подчертава, че само отлага своето събитие. The International не е отменено изцяло. Предвид положението обаче не е невъзможно компанията да реши просто да го проведе следващото лято.

Други събития, които трябваше да се проведат в реално време, преминават към изцяло онлайн формат. В това число са Overwatch лигата (започнала първоначално със събирания на живо преди бедственото положение), Call of Duty и League of Legends състезанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Huawei Watch GT 4 – среща на модата и иновациите около вашата китка

Съвсем не изненадващ е фактът, че  Huawei разполага с една от най-мощните екосистеми, когато става въпрос за носими устройства. Всяка година компанията обогатява своята...

Подобни новини