Най-лошото е, когато сте отделили част от времето си, за да играете Counter-Strike, само за да бъдете убити внезапно от играч, който „магически“ обезглавява всички. Очевидно той мами, но защо Valve не прави нищо по въпроса? Според компанията нещата са сложни, но се работи върху нова система, която да идентифицира убийците на забавлението.

Причината Valve вече да не работи върху системата срещу измами Overwatch (не бива да се бърка с играта) и да включи в нея софтуер, автоматично откриващ измами като спинботове, е обяснен от компанията:

Лоши новини. Всички кодове, насочени към идентификация на спинботове води до война на пръсти и клавиши между нас и измамниците – след определено време те откриват начин да заобиколят ограниченията и проблемът се завръща„.

Valve обаче има ново решение – адаптация на компютри и изкуствен интелект. Методът е изключително гъвкав в сравнение с другите автоматизирани начини и с него системите събират данни на поведение и ги анализират, като така настройва своето собствено поведение във времето. Засега обаче тя е трудно приложима за игра като Counter-Strike и все още се прилага в предварителните тестове. Valve обясни:

Процесът на разбор, обучение и класифициране на информация на геймъри изисква мощен хардуер, така че сървърите не могат да изпълняват тази задача. Милиони CS:GO мачове се играят всеки ден, затова за да не изостава, с изчисленията, системата трябва да работи с перспективата на всеки един играч от всяка битка. Това изисква контролен център, контролиращ хиляди процесорни ядра„.

Все още не се знае кога механизмът с изкуствен интелект ще бъде въведен в практическа работа и тепърва предстои да разберем кога Valve ще разкрие още детайли около него.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари