Valve представи китайска версия на Steam, която ще работи отделно от международната

0
168

Valve и китайската компания Perfect World официално представиха китайската версия на Steam и нейния каталог с игри. Презентация се състоя по време на шампионата International 2019 по Dota 2 в Шанхай.

Версията на Steam за Поднебесната се нарича Steam Platform. Тя няма да има никакво отношение към международната платформа – това е отделен магазин с отделни сървъри на територията на Китай, със собствен екип за техническа поддръжка.

В началото китайският Steam ще има около 40 игри, одобрени от китайското правителство, включително Dota 2 и Dota Underlords, FTL, Risk of Rain 2 и Subnautica, както и редица гейм проекти от китайски и японски студия. Засега регионалните заглавия ги няма в каталозите, но споменатите по време на презентацията игри вече са достъпни за геймърите.

Разработчиците обещаха непрекъснато и регулярно да допълват каталозите и своевременно да добавят нови функционалности, като например поддръжката на виртуална реалност.

С излизането на Steam Platform онлайн услугите на Valve започват съвсем легално да работят в Китай. А дали и международната версия на Steam да остане достъпна в Китай ще решават китайските власти, като е голяма вероятността глобалната платформа на Valve да бъде блокирана в Поднебесната.

Първата информация за Steam China се появи преди около година. Засега не е обявена точната дата на нейното стартиране.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за