Valve продължава да се бори със спам ботове в Team Fortress 2

1
187

През април matchmaking системата на Team Fortress 2 попадна под атаките на така наречения “lag bot”, който внезапно засили прекъсванията на игри и спирането на сървъри. Малко след като този проблем излезе наяве, Valve пусна актуализация, която преодолява подобни атаки, макар и само за кратко.

Миналата седмица Kotaku отрази, че сега нов тип бот създава главоболие в Team Fortress 2. Този път е в лицето на спам ботове, които наводняват чатовете с всякакви обиди, включително и такива на расова основа. Ситуацията се задълбочи до такава степен, че самите играчи решиха да създадат събредит на име “TF2hackerpolice”, който наблюдава и публикува дейността на ботовете.

Следващият ъпдейт се надяваме да сложи край на тази вълна от зловредни ботове или поне да ограничи тяхното влияние до голяма степен. В подробностите за новата актуализация пише, че ще има повече ограничения в чат функцията за “някои акаунти” при matchmaking и ще има опции за изключване на текстов и гласов чат в менюто с разширени настройки. Освен това, диалоговия прозорец за докладване на нередности ще получи добавки, за да позволи на “играчите да вземат информирани решения по отношение на това кого докладват.” 

Твърде рано е да се каже дали този подход ще разсее целия шум, но както се случваше допреди, създателите на зловреден софтуер намираха начин да продължат тормоза върху играчите на TF2. Нещо повече – Kotaku споменава, че конфликта между тези, които стоят зад ботовете и хората, които искат да ги спрат се е задълбочил и продължава извън самата игра.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари