11.1 C
София

Valve промени правилата за Steam Early Access

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Valve обяви, че въвежда нови инструкции за разработчиците, които възнамеряват да пускат своите игри през Steam Early Access, за да осигури нужното качеството на игрите.

Съгласно актуализираната дефиниция на Steam Early Access, това е място, където „се намират игри в алфа или бета фаза и могат да се играят“; тяхната цена съответства на състоянието, в което се намират и „разработчиците планират да продължат работата си по играта, докато тя стане годна за официална премиера“.

Освен това Valve изрично посочва, че очаква всяка игра, влязла в Steam Early Access да бъде разработена до състояние, което се счита за завършен продукт.

„Когато пуснете игра в Steam Early Access, потребителите очакват, че ще продължите работа по нея докато имате завършена игра“, гласят новите указания към потенциалните проекти. Респективно задача на разработчиците е ясно и недвусмислено да комуникират всеки етап от развитието на проекта, за да не заблуждават и създават фалшиви надежди.

Изискванията забраняват в Steam Early Access да бъде пускана игра, която не е в състояние изобщо да се играе, както и такава, която вече е завършена. В резултат всякакви форми на технически демо версии в които няма достатъчно геймплей ще бъдат отхвърляни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини