Steam Deck не е джаджа, като много от устройствата, които идват от някоя от днешните богати компании. Машината е открита платформа, която предоставя свобода в ръцете на притежателя си и то такава, която е осигурена от Valve. Това изглежда е едно от най-големите достойнства на преносимото компютърно устройство. Собствениците на Deck може да изберат коя операционна система и софтуер да използват и по-важното: да добавят други магазини за видеоигри, да контролират работата на процесорните ядра и въобще Deck представлява всичко онова, което няма да видите от друг подобен производител от такъв мащаб, каквито са Valve. А сега компанията прави крачка напред в тази посока, като публикува CAD файловете, свързани с корпуса на устройството.

„Добри новини за всички ентусиасти, производители на аксесоари или просто за хора, които искат да 3D принтират Steam Deck, за да го почувстват в ръцете си. Днес ние правим CAD файловете за външната обвивка (повърхностната топология) на Steam Deck достъпни за сваляне под лиценза на Creative Commons“, пишат Valve, допълвайки, че тук са включени STP, STL моделите, както и чертежите в DWG файловете.

Официалната премиера на Steam Deck е по-късно този месец, на 25-ти, като подобно и на много други хардуерни производители и Valve изпитват трудности с доставките, което наложи забавяне на представянето на машината и ограничения, свързани с поръчките. В Интернет се появиха и първите ревюта на Deck (обобщение на някои от тях може да видите в The Verge например), като сред отзивите за устройството присъстват, както положителни оценки за представянето на машината с предоставянето за ревютата заглавия, така и притеснения, свързани с батерията на Deck.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари