Valve пусна финалната версия на Steam за Linux, както и Linux-вариантите на Counter-Strike и Half-Life

7
60

През изминалия месец Valve представи цяла поредица от интересни игри за операционната система GNU/Linux, продължавайки по този начин нейното активно издигане като съвременна платформа за игри.

На 25-ти януари Valve представи легендарната Half-Life 1 за Linux и Mac OS X. Още на следващия ден бе представена Counter-Strike 1.6 за тези платформи, а неотдавна, на 22-ри февруари, Linux потребителите вече могат да играят и на Counter-Strike: Condition Zero.

Освен това, на 15-ти февруари Valve пусна и финалната Linux версия на своята клиентска програма за разпространение на цифрово съдържание Steam, която може свободно и безплатно да бъде изтеглена от Ubuntu Software Center. Избрана е Ubuntu, понеже е една от най-популярните Linux дистрибуции, използвана от милиони хора по целия свят, характерна с удобния си и лесен интерфейс. Към момента на излизане на финалната версия на Steam за Linux вече бяха достъпни много и различни популярни игри, като Serious Sam 3 и Team Fortress 2, а също така и хитовете на самата Valve като Half-Life, Counter-Strike 1.6 и Counter-Strike: Source.

Към сегашния момент Linux потребителите могат да получат и играят на около 120 игри. Лидери в продажбите са Kentucky Route Zero, FTL (Faster Than Light) и Counter-Strike: Source.

Лично аз използвам Linux Mint. Steam за Linux се изтегли и инсталира за около 6-7 минути, влизането в Steam акаунта бе безпроблемно, а игрите вървят много гладко и пъргаво – явно върху качеството на графичните драйвери е работено сериозно.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари