Според директора на Valve Гейб Нюъл, компанията разработва три нови игри за виртуална реалност, които ще бъдат представени на големия пазар като експерименти и демонстрации на VR технологията.

На събиране в главния център на Valve в Белевю, Вашингтон, Нюъл обяви, че игрите ще са от второ поколение VR заглавия, по-дълги и задълбочени от първите издания. Той отказа да опише игрите но допълни, че те ще са коренно различни една от друга. Няма голяма вероятност те да са базирани на Half-Life или Team Fortress, тъй като според Нюъл екипът вече е опитал да ги впише във VR платформата, но резултатът не бил обещаващ. Когато бе запитан дали игрите ще се изпълняват на собствения енджин на Valve или Unity, Нюъл отговори: „и двете“.

Valve залага големи надежди на VR технологията, още повече, че разработи платформата Vive заедно с производителя НТС. Гейб Нюъл увери, че ще продължава да се произвежда нов хардуер за Vive, включително експерименталните контролери, представени на Steam Dev Day миналата година. Отделно от VR демотата като The Lab от 2016-та, последната пълна игра от Valve беше DOTA 2 през 2013-та година.

Нюъл потвърди, че въпреки хардуерните подобрения, през следващите две години спад в цената няма да има, главно защото Valve се стреми към притежателите на мощни персонални компютри. За сметка на това маркетингът на VR ще се разшири, тъй като технологията ще има все по-голяма роля в бъдеще.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари