Valve разработва система, която автоматично заглушава неприятните съотборници в CS:GO

0
340

Отборните игри като CS:GO изискват координация между играчите. Координацията изисква комуникация, а комуникацията, за съжаление, често налага говоренето с други хора. Тук нещата могат да станат грозни, защото макар че някои играчи ще използват радиото, за да координират засади с отбора си или да го предупредят за идващи врагове, други предпочитат по-недружелюбен начин на общуване. Знаете за кои говорим.

За да се пребори с тях, Valve работи по нова система за Counter-Strike: Global Offensive, която ще спомогне да се намали тормоза в играта по-ефективно от сегашните инструменти за това. А механизмът не звучи никак сложен. Играчите, които получават „значително повече доклади за тормоз“ от другите ще получават предупреждение, а ако оплакванията за тормоз продължат в същия дух, тогава те ще бъдат заглушени по подразбиране от всички играчи в бъдещите им мачове. Съотборниците им ще имат възможността да изключат заглушаването, но то ще продължи да бъде автоматично докато провинилите се не съберат достатъчно XP, за да премахнат наказанието.

„Понеже новата система е задвижвана от доклади, тя позволява на играчите да наложат свои стандарти за комуникация и да осигурят анонимна обратна връзка на съотборниците си, когато поведението им е извън нормата.“ казват от Valve.

Типично за Valve, цялата система е изградена от алгоритми. Конкретни подробности за това какво означава „значително повече“ доклади за тормоз от нормата (каквато и да е тя) или какво ще трябва да направиш, за да премахнеш този черен облак от себе си не бяха споделени, но се знае, че докладите се оценяват на база изиграно време на акаунта и честота на докладване, което би трябвало да ограничи възможностите за злоупотреба. Valve вече следи докладите с новата система и предлага на играчите да захранят машината като „си изградят навика да докладват злоупотребяващите играчи за ‚Злоупотреба с комуникации или профил‘, когато се сблъскат с тях.“

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари