Valve започна тестовете на нова версия на Steam клиента. Една от новостите тук звучи супер: подобрена версия на услугата Remote Play Together, която ще позволи да поканите свой приятел да играете заедно, даже и той да няма регистрация в магазина на Valve.

Компанията не престава да се грижи за своите потребители, подобрявайки често функционалностите, предлагани от клиента на Steam. Миналият месец например, новата версия на софтуер направи поредна крачка в подобряването на поддръжката на Xbox Elite и DualSense контролерите.

За да тествате обаче новата версия на клиента ще е нужно да посетите тази страница тук и изпълните указанията в нея.

Това, което е нужно да направите е да отидете на „Настройки“ (Settings), след това да посетите секцията Account и да потърсите опция с името Steam Test Participation, като изберете Steam Beta Update. След рестарт на клиента вече ще може да ползвате новите характеристики на тази бета версия.

Когато инсталирате бета версията на Steam клиента и стартирате някоя от игрите с поддръжка на Remote Play Together от вашата библиотека, ще намерите специална връзка в списъка ви с приятели, която да споделите с избран от вас човек. Самата услуга работи, както за Windows, така и за Линукс, macOS, Android и iOS устройства. Нужно е да се отбележи, че отсрещната страна трябва все пак да има инсталиран Steam Link приложението, като може да поканите само един човек на игрова сесия, който няма регистрация в Steam.

2 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари