Valve ще правят геймърски компютри?

0
60

Valve Software – фирма, която свързваме най-вече с разработването на геймърски софтуер – изглежда е решила да смени тотално курса си. Говори се, че от компанията възнамеряват да започнат бизнес с компютърен хардуер. Слухът доби още повече достоверност след публикуването на обява за работа от страна на Valve, в която те търсят индустриален дизайнер.

В обявата за работа се споменава, че Valve са „разочаровани от липсата на иновация в сферата на компютърния хардуер“ и че възнамеряват именно те да запълнят тази липса. Какво точно ще произвежда компанията обаче си остава загадка. Преди време се носеха слухове, че разработват конзола на име Steam Box, а след това, че са регистрирали патент за контролер с разместващи се части.

Всъщност, в обявата за работа дори не се споменава, че става въпрос за сложен и иновативен геймърски хардуер. Напротив, в нея дори се говори за основни устройства от типа на клавиатурата и мишката, които, според Valve, „не са се променили по особено значим начин през годините“.

Дори компанията да насочи усилията си в разработване именно на геймърски компютри обаче това не би ни изненадало. Преди известно време директорът във Valve Гейб Нюъл категорично и ясно разкри отрицателното си мнение за Windows 8 пред медиите. Дали компанията му не е подготвила нещо, което ще допринесе много повече към гейм индустрията отколкото новата операционна система на Microsoft?

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари