Фитнес видеоигригрите така и не достигнаха сякаш онази популярност, която мнозина им предвещаваха, когато се появиха. Все пак, от време на време чуваме и успешни истории, свързани с тях и миналата седмица научихме за точно една такава история. Този път е намесена и виртуалната реалност.

Потребител на социалната мрежа Reddit се похвали, че е свалил 16 килограма за половин година игра на Beat Saber и други две заглавия на PlayStation VR.

Вземайки предвид, че е документирал своя прогрес, явно това е било нарочно усилие, което се е увенчало с успех. В интервю за UploadVR, Джоф Бауман, както е името на въпросния човек, споделя, че за него това е било едно шестмесечно фитнес приключение. Бауман прекарва по пет дни в седмицата и между 45 и 60 минути в игра на игри за виртуална реалност, изискващи физическа активност. А освен Beat Saber, той използва за това и Creed: Rise to Glory и Knockout League.

„Истината е, че си взех PSVR, за да играя. Не съм си и мислел за фитнес въобще преди“, споделя Бауман в имейл до изданието. „Не, че бях супер нездрав, но признавам, че не бях напълно щастлив от начина, по който изглеждам също“. Това, което го накарало да се замисли по сериозно относно формата си бил именно Beat Saber. „От излизането на играта, в продължение на шест месеца, аз се придържах да правя почти само VR кардио упражения и нищо друго – без да променям диетата си, физическата си активност извън къщи, употребата на алкохол и т.н., за да видя ефекта, който ще има виртуалната реалност върху тялото ми“, заявява той. „Напълно съм убеден вече, че VR кардиото си е напълно полезно упражнение, особено, ако сте висок като мен или мързелив и немотивиран да тренира… какъвто съм също аз“, продължава Бауман.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари