За разлика от предшественика си, Watch Dogs 2 успя да се разграничи, благодарение на страхотен отворен свят, чаровни герои и интересни хакерски механики. Сан Франциско беше невероятно място да прекараме свободното си време. Историята на Маркъс се преплете добре със свободния стил на игра.

Вече се говори за трета част от поредицата на Ubisoft от известно време – от различни източници, под различни варианти. Надяваме се, че на E3 2019 най-накрая ще видим официална информация. Нека разгледаме какво се знае до сега:

Информацията сочи, че разработката вече тече. На официалния Watch Dogs Twitter акаунт се появи съобщение „Това е всичко“, което според някои хора е криптиран тийзър на следващата част. В последствие то беше изтрито.

Друга информация включва Сам, мобилният AI асистент на Ubisoft. Попитан за следващата част на играта, той отговаря “Watch Dogs 3 не е завършена, но последната версия, която играх, ме очарова.“

На удължения край във втората серия също бе поставен тийзър. Според IGN, там има запис, чието име представлява координати. Те сочат към Брикстън, Лондон. Това доведе до спекулации, че следващата част ще се развива там.

На запитванията за тази информация от Ubisoft са лаконични:

„Не коментираме слухове и спекулации.“

За сега нямаме потвърждение за нищо, така че не можем да говорим за дата на заглавието. Единствените очаквания са за обявление на E3 2019, което значи, че пускът няма да е далеч.

Какво искат да видят хората в следващото приключение?

Във втората част, историята на бунтовника Маркъс Холоуей беше разказана по много безгрижен начин. Майтапите с различни компании, както и баланса между реалност и фикция в мисиите, направиха геймплея забавен. Ще е интересно да видим борба срещу нова компания, но може би и нещо по-глобално – като свалянето на диктаторски режим.

Другото, което ще бъде супер, е фокусът върху несмъртоносни оръжия. Играта дава възможност за малко по-различен и интелигентен начин за борба с противника, без да се стига до изцяло stealth преживяване. Нека има тейзъри, гумени куршуми, капани и повече джаджи, с които персонажите да се защитават. Наличието на огнестрелни оръжия трябва да е много добре вплетено в тази технологична история.

Надяваме се и на по-качествен изкуствен интелект на противниците в Watch Dogs 3. Да, те трябва да бъдат достатъчно наивни, за да попадат в нашите трапове, но стане ли на дума за схватка в реално време – имаме нужда от предизвикателство. Ще е интересно да имаме и повече преследвания в стил Mirror’s Edge.

Движението в играта винаги е било малко странно. Маркъс можеше да прескача препятствия и да катери огради, но тичането и обръщането му бяха някак неестествени. Движението трябва да е по-плавно, а защо не и с още повече паркур.

Не на последно място, нуждаем се от повече джаджи и инструменти за хакване. Защо не роботи, с които да проникваме, да събираме информация и други подобни?

Да се надяваме, че ще намерим много от това и още на E3.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
assa
assa

Първата защото не беше отворен свят, личи си колко е компетентен автора по темата… Отделно, че докато при Ейдън историята беше добра и ти се искаше да стигнеш края, за да видиш как ще свърши, при тъпия маркъс губиш всякакъв интерес. Рядко се среща игра с толкова скучна история и най-вече главен герой, който е жалко подобие на оригинала.

„Какво искат да видят хората в следващото приключение?“
– магарето марко дори да не бъде споменато
– Ейдън да се завърне

nababatihvurchiloto
nababatihvurchiloto

Юбисофт са алергични към добри сценаристи. Последният им готин персонаж беше Ецио.