Wii навърши 10 години

0
53

На 19 ноември 2006 г. Nintendo пусна своята емблематична конзола Wii.

Системата представлява доста сериозна промяна спрямо своя предшественик GameCube. Въпреки че в хардуерно отношение тя не е много по-мощна, традиционният контролер е заменен от нов формат с акцент върху управлението с жестове.

Контролерът на Wii може да бъде размахван буквално като магическа пръчка и относително коректно възпроизвежда най-различни движения от игрите – от хвърлянето на топка за боулинг до атаки с меч. Това води и до възхода на кежуъл гейминга и позволява на милиони хора, които никога не са хващали геймпад, да се включат в играта.

Конзолата се оказва неочакван успех и от нея са продадени 101 милиона бройки, с което Nintendo доминира седмото поколение. Заглавия като Wii Sports и Wii Fit са сред най-продаваните, но в същото време Wii е дом и на някои от най-добрите игри за всички времена. Super Mario Galaxy и неговото продължение уверено могат да бъдат посочени като най-добрите 3D платформъри историята, докато The Legend of Zelda: The Skyward Sword дава на феновете безпрецедентни схватки с мечове.

За съжаление, Wii U не може да постигне същия успех и четири трудни години след премиерата си, конзолата ще бъде заменена от хибрида Switch. Но магията на Wii си остава все така пленяваща, цяло десетилетие след появата на тази малка бяла кутия.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари