Wii U GamePad няма да поддържа игри за Wii

0
28

Безспорно една от най-интересните спецификации в новата конзола на Nintendo – Wii U – е контролерът-таблет GamePad. Най-голямото му преимущество е, че ни позволява да играем игри без телевизор. GamePad обаче се има сериозен недостатък – на него няма да могат да се играят старите игри за Wii. Игрите за новата конзола иначе ще се играят без проблем на старата.

Накратко, това означава, че ако искаме да играем Super Mario Galaxy, трябва да ползваме контролерите и аксесоарите за старата конзола като WiiMote и Nunchuk. Разбира се, във всичко това си има логика. Все пак, игрите за оригиналната Wii са направени така, че да бъдат управлявани с бутони, докато тези за Wii U се правят така, че да са адаптирани към тъч дисплея и акселерометъра на GamePad.

Все пак, върлите почитатели на Nintendo имат някаква утеха. От японската компания разработват продукт на име Wii U Virtual Console – емулатор за по-старите игри за Nintendo. Тази виртуална конзола може би ще ни позволи да играем и игри като Super Mario Galaxy на таблета-контролер. На този етап обаче не бива да се надяваме прекалено много, тъй като от компанията просто загатнаха, че работят върху такъв продукт и не споменаха нищо за евентуалното му пускане на пазара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари