Within the Cosmos черпи вдъхновение от „Стар Трек“ и Deus Ex

0
183

Within the Cosmos е един от многото любопитни проекти в последно време в света на sci-fi жанра.

Наскоро разработчикът на играта Франсоа Дюбоа говори в интервю за OnlySP за главните вдъхновения зад създаването на Within the Cosmos. Deus Ex и филмовите серии за „Стар Трек“ са посочени от Дюбоа като главни вдъхновители на играта.

„Бих казал, че най-голямото вдъхновение са „Стар Трек“ и мисля, че историята и средата на действие ще отразят именно това. Аз обичам FPS RPG жанра, така че и Deus Ex играе също огромна роля, както и Fallout: New Vegas. Това са двете най-любими FPS RPG игри, които обичам изключително много. Но заедно с това, влияние са ми оказали и игри, като Halo и Mass Effect, които са спомогнали много играта да придобие вида, в който е“, допълва Дюбоа.

Within the Cosmos излиза на първи август и звучи доста познато. Годината е 2278, а човечеството е на ръба на унищожението. Вие сте един от 500-те човека, изпратени от Космическата агенция на Обединената Земя. Поставени в състояние на криогенен сън, вие пътувате до Берит II, отдалечена от планетата ни система, която да приюти останалата част от човечеството, което води война, която знае, че не може да спечели. Веднъж пристигнали обаче, неизвестен враг открива огън по екипа ви, а вие трябва да откриете кой е той и защо ви напада.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за