World of Warcraft изгуби един милион играчи за последното полугодие

0
15

Абонатите на популярната онлайн игра World of Warcraft вече са 10.3 милиона. Хитовото заглавие на игралното студио Blizzard е загубило 1.1 милиона играчи от месец март, до момента. В началото на пролетта активни абонаменти за приключенската игра са имали 11.4 милиона души, предаде Eurogamer.

Между март и юни са се оттеглили 800 хиляди души, а до септември са си заминали още 300 хиляди играчи. Най-много желаещи да участват в света на World of Warcraft, чрез сървърите на Blizzard, е имало през октомври миналата година, когато геймърите с платен месечен абонамент са достигнали 12 милиона души.

Данните за активността на хората в World of Warcraft са били разкрити от самия Майк Морхайм, който е шеф на Blizzard. Това е станало по време на дискусия за финансовите резултати на игралното студио.

Най-голям е отливът на играчите от Изтока. Половината от всички абонати, които играят World of Warcraft са в Китай. Морхайм все пак е бил оптимистично настроен и е заявил, че декември е традиционно силен месец и тогава се очаква броят на геймърите, които плащат, за да играят да се увеличи.

Основна причина за отлива на играчи е бързото изконсумиране на експанжъна Cataclysm, който омръзна на геймърите по-бързо от предишните разширения на света на World of Warcraft.

Играта тръгва официално в Бразилия на 6 декември и това ще помогне част от загубите да бъдат възстановени.

В момента се подготвя следващият експанжън, който се казва Mists of Pandaria, но засега не се знае неговата дата на излизане.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари