World of Warcraft: Shadowlands ще получи поддръжка за контролер

0
387

След 15 години традиция, която повелява едно от най-популярните MMO игри да се играе с мишка и клавиатура, изглежда, че World of Warcraft най-накрая ще разшири своята поддръжка на периферия, включвайки възможност за игра с контролер при идването на следващия експанжън – Shadowlands.

От известно време Blizzard обмисля добавката на поддръжка за контролери в World of Warcraft, особено като се има предвид, че става все по-популярна появата на нови модели на пазара. Но с идването на Shadowlands експанжъна, разработчика най-накрая решава, че е време да предприеме този ход и да направи играта с контролер по-достъпна за всички, тъй като към момента е нужно да бъдат свалени специални добавки (add-on-и).

Макар и голяма част от играчите да са объркани от това решение поради простия факт, че това MMO има изобилие от умения за всеки персонаж, които изискват широк набор от бутони за пълноценен контрол, компанията отговаря на опасенията като казва:

“Ние винаги сме искали да направим World of Warcraft все по-достъпна за всички, ако е възможно, разбира се. Съответно в Shadowlands, ние ще направим опит, добавяйки опции за специално настройване на комбинации от бутони, камера, както и въртене на персонажа за контролери, подобно на контролера Xbox Adaptive.”

Макар и да сме наясно, че Blizzard работят по поддръжката на контролери за предстоящия експанжън, най-вероятно няма да разберем повече за нея, докато не влезе в публичния тест сървър.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари