fbpx
-1.2 C
София

World of Warships – истинско военноморско приключение

Най-четени

Каквото и да говорим за 2020 година, благодарение на ситуацията около Covid-19, много от нас имаха възможност да играят повече на любимите си игри и дори да открият нови.

Едно от най-интересните заглавия, на което към момента поне аз не бях отделял достатъчно внимание в World of Warships. Играта, която стартира още  през 2015 година постоянно се обновява и благодарение на месечни ъпдейти носи на любителите на този жанр нови кораби, държави, карти и различни режими за игра. Може би сте чували за нея неведнъж, но така и не сте я играли? Създателите ѝ от Wargamnig, компанията направила хита World of Thanks, развива още много подобни заглавия, но това може би е едно от най-интересните. Затова решихме да го пробваме и да споделим впечатленията си.

Историята е на първо място

Едно от най-интригуващите неща в World of Warships е историческата ѝ достоверност. Можете да избирате от 11 държави, включващи Великобритания, Франция, Германия, Италия и Япония – всяка със свои характерни силни и слаби страни. Много интересен момент е, че корабите не само не са еднакви, но и предлагат напълно различно преживяване. Всяка една държава и боен кораб, който изберете, предлага различен стил на игра, който трябва да овладеете. За любителите на историята тук са легендарни плавателни съдове като Бисмарк, крайцера Кливланд и други. Имате възможност да се насладите и да използвате точно този, който ви интересува най-много и да се потопите в битка именно с него.

Как започва всичко

След като инсталирате играта попадате в доста интуитивно и живо меню, от което можете да изберете от няколко стила на игра, които предлага заглавието. Попадайки в корабостроителницата можете да персонализирате кораба, с който сте избрали да играете. Имате достъп до най-интересни камуфлажи, с което корабът, който сте избрали да изглежда по най-готиния за вас начин. За всичко това се „заплаща“ с кредити в играта, но в самото начало вие разполагате с достатъчно на брой, за да направите нещата, които са ви необходими.

Интересно е, че още преди играта можете да се забавлявате много дълго време. Всеки, който обича бойните кораби ще може да се наслади истински на всички детайли и дори да разучи някои исторически плавателни съдове, които по някакъв начин е пропуснал.

Корабите

Всеки любител на историята на Първата и Втората световни война могат да се насладят на над 200 различни кораба. Разпределени са в четири отделни класа – разрушители, крайцери, линейни кораби и самолетоносачи.

Освен държавата към която принадлежи даден кораб това какъв тип е има много голямо значение за самата игра. Разрушителите да речем са бързи и се промъкват незабелязано близо до противника, но пък нямат големи оръдия и достатъчно дебела броня, така че могат да станат лесно жертва. Тактиката с тях е да се промъквате бързо и да изстрелвате залп от тихи и смъртоносни торпеда по врага.

Крайцерите са по-универсални и предлагат предлагат по-разнообразна игра със своята смесица от среднокалибрени оръдия, торпеда и силен противосамолетен потенциал. При тях обаче проблемът идва от бронята, която е много тънка и трябва винаги да имат ескорт.

Другият вид в играта – линейните кораби са танковете на океана. Те могат да поемат сериозни удари и да отвърнат на огъня с още по-унищожителни атаки. Още по-интересни са самолетоносачите, които са в състояние да нанасят най-големи поражения чрез поредица от въздушни атаки с торпеда, бомби и ракети.

Пресъздаването на корабите на екрана е много интересно. Те са изследвани внимателно от екипа на Wargaming и чрез специални триизмерни сканирания се превръщат в точно копие на реалните кораби. Пресъздаването не е само визуално. Всеки кораб в играта има уникални схеми за разположение на бронята. Така вие трябва да знаете слабото място на противника и да успявате да се прицелвате в тях.

Графика

Външния вид на всичко в играта е изпипан до съвършенство. Околната среда изглежда достоверна, а вълните се разбиват в носа по много естествен начин. Имате много интересни неща като променящо се време, включително по време на битка. Много ми допадна освен как изглеждат корабите, така и всичко свързано с околната среда. Определено външният вид на играта е един от плюсовете ѝ. Както като гледате корабите от трето лице, така и когато се прицелвате с оръдията – всичко изглежда страхотно.

Геймплей

В интерес на истината подходих към заглавието малко скептично, защото не съм много наясно с нещата около бойните кораби, нито честно казано съм голям любител на историята. World of Warships е онлайн стратегическа игра в реално време и това променя много нещата. Бързо можете да влезете в час с нещата, а благодарение на многото информация, която може да се открие както на сайта на играта, така и в YouTube човек много бързо може не само да влезе в час, но и буквално да се запали по бойните кораби.

Добре е това, че в началото имате избор и можете да започнете от много лесно ниво. Дори и да не разбирате много от кораби, критичното мислене ще ви е от помощ, а с времето ще се усетите как започвате да планирате всяка битка като стар морски вълк. Интересна е възможността за сдружаване с други капитани в един отбор, за да надвиете вражеска флотилия.

Преди това, поне на база на моя опит, ви съветвам да играете известно време сами с ботове, за да развиете добре уменията си. Играта не е сложна, но определено трябва да влезете в час за известно време, за да ѝ се насладите напълно.

В играта се използват разнообразни военни тактики, които сигурен съм ще бъдат оценени от всеки любител, а до колкото разбрах историческата достоверност е на много високо ниво. От огромно значение в играта е опита, които можете да използвате, за да отключвате нови и по-мощни кораби, носещи своите предизвикателства, които да преодолявате.

Управление

Факт е обаче, че играта е изключително увлекателна, дори и да нямате отлични умения с корабите. Заглавието за мен е уникално с това, че можете да го играете докато си почивате, без да преследвате някакви високи цели, но и да се започнете да се състезавате с най-добрите в света. Хора, разчитащи на различни стратегии, познавайки всеки кораб и неговите предимства. От който и вид да сте – забавлението ми се струва гарантирано, защото играта е много увлекателна.

Общност

В тази връзка съвсем не е случайно, че около World of Warships се заформя общност. В мрежата има много форуми и сайтове, които могат да ви помогнат да станете по-добри да обмените опит или да получите новини за заглавието. В тази общност вече влиза и Kaldata, тъй като играта наистина ни спечели. Тя е играна вече от 35 милиона души, а с всеки изминал ден броят им расте. Включете се и вие тук.

Битките

Не е трудно да се запалите по играта, защото за много кратко време се поставяте в разгара на исторически морски битки. Има различни тактики, които най-вероятно ще усвоите с времето, но можете да измислите и свои. Морският бой не е нещо лесно и много зависи от кораба, който имате, но играта е направена така, че можете много бързо да се потопите в атмосферата ѝ и да се наслаждавате.

Звук

Не малко е работено и върху звука. Металния звук от дрънчене на вериги и различните неща по палубата са много достоверни, а музиката, която звучи в повечето моменти е супер надъхваща и героична. Битките са истинско удоволствие и заради гърмежите, които се чуват, както и заради приятни звук при удрянето на противниците.

Играта е безплатна

Въпреки че когато я инсталирате, играете и се наслаждавате на качествата ѝ, по нищо не личи, че това заглавие е безплатно, то все пак е такова. Необходимо е да регистрирате свой Wargaming акаунт от който да свалите заглавието. В случай че нямате – това става много бързо, не се замисляйте. Заглавието е отлично за много случаи, но и в този, в който искате нова игра, но не ви се харчат пари за нея. Тя им всички достойнства на платена игра, но плащането в нея е само по желание и ако нямате търпение да разкриете малко по-бавно флотилията си. Когато започнете да играете, някои от корабите са „заключени“.

Вие имате възможност да играете и без да плащате, но пък ако ви трябват допълнителни точки за опит винаги можете да си помогнете. Хубавото в този модел, е че можете да изпробвате нещата безплатно и едва след това ако се запалите повече по нещата в играта можете да започнете и с пазара. Той ще ви помогне да откриете някои премиум кораби, както и различни предмети в играта като исторически автентични камуфлажи.

Ъпдейти

Добрата новина, освен че е безплатна, е и това, че към нея създателите постоянно добавят нови компоненти. С всеки месечен ъпдейт играчите получават нови кораби, държави, карти, режими за игра. Често има и специални събития, към които играчите се присъединяват. Така че не губете време, а се включвайте в битката или поне пробвайте играта тук.

Още преди празниците, когато започвахме да играем на играта се появиха 0.9.11 и 0.9.12, които донесоха подаръци на играчите. В играта постоянно изкача по нещо интересно, което получавате безплатно, като през декември играчите получаваха подаръци всеки ден. Някои неща може и да не използвате, но сред нещата, които се получават периодично има много интригуващи неща.

Едно от най-приятните неща, е че екипът постоянно добавя нови кораби, така че няма шанс играта да ви омръзне, защото същото важи за кампаниите и мисиите, които се обновяват постоянно.

Ако се включвате за първи път

Wargames дават специална възможност за тези, които за първи път ще изпробват играта. Ако при регистрацията си използвате кода BOOM, то абсолютно безплатно ще получите много неща, за да започнете по-добре битката. С този код получавате:

  • 200 doubloons
  • 2 ships: St. Louis and Premium ship Emden
  • 20x Restless Fire Camouflage
  • 2,5 million credits
  • 7 Days of Premium

Можете да натиснете тук за бърза и лесна регистрация.

А ето какви са и системните изисквания на играта:

 

  Минимални
Operating System: Windows 7 x64 Windows 7 x64 / 8.1 / 10
Processor (CPU): Intel Core 2 Duo 2.66 GHz
Intel Core i3 2.5 GHz
AMD Athlon II X2 2.7 GHz
Intel Core i5 3.4 GHz
AMD FX 6350 3.9 GHz
Active Memory (RAM): 2.5 GB 4 GB
Graphics Card (GPU): NVIDIA GeForce GT 440/GT 630
IntelHD 4000
AMD Radeon HD 7660
NVIDIA GeForce GTX 660
AMD Radeon R9 270x
Screen Resolution: 1280×720 1920×1080
Audio Card: Compatible with DirectX 11 Compatible with DirectX 11
Internet Connection: 1 Mbps 1 Mbps or better

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

ЕДЕНИЧНИ ОЦЕНКИ

Графика
Звук
Музика
История
Геймплей
Общност
Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

Каквото и да говорим за 2020 година, благодарение на ситуацията около Covid-19, много от нас имаха възможност да играят повече на любимите си игри и дори да открият нови. Едно от най-интересните заглавия, на което към момента поне аз не бях отделял достатъчно внимание в...World of Warships - истинско военноморско приключение