През октомври стана ясно, че Shadowlands, следващият голям експанжън за World of Warcraft, ще бъде забавен, като Blizzard не споделиха информация за това кога може точно да се очаква допълнението. Причина за изместване на датата на излизането му беше нужно време за дребни довършителни работи и ограниченията от дистанционната работа на екипите, наложена поради COVID-19. Междувременно основната игра получи и обновление, което цели да подготви вселената на Shadowlands. Тази седмица имаме развитие по темата.

Blizzard съобщиха официално, че World of Warcraft – Shadowlands ще се появи на 23.11.2020. Заедно с този анонс беше публикувано и ново видео, което представя историята, която представя експанжъна. Студиото подготвя и специално събитие, което да подготви геймърите за Shadowlands. То ще се състои на 10.11, а на осми декември ще започне и първия рейд, свързан с него – Castle Nathria, който ще ви отведе към леговището на Сайър Денатриус.

Скоро след анонса на излизането на експанжъна, заваляха и предварителните поръчки за World of Warcraft – Shadowlands, които, както се оказа впоследствие са поставили рекорд по отношение на предварителните поръчки за всички други допълнения, излизали за играта. От наскоро състояла се финансова среща, организирана от Activision по отношение на финансовото представяне на компанията в последните месеци, изпълнителният директор на компанията Боби Котик, че не са получавали толкова много предварителни поръчки за допълнение към WoW, а броят на играещите играта се е увеличил от излизането на World of Warcraft Classic.

И нещо любопитно. Оказва се, че World of Warcraft – Shadowlands ще помогне за разгадаването на 16-годишна мистерия: къде е жената на Менкърк.

Става дума за мисия, при която играещите трябваше да открият любимата на един от орките, която се разделя с него в драматичен ход на събитията. Самият куест, свързан с нея е от много високо ниво и затруднява по това време много от геймърите. Той се развива в пределите на огромна зона с името Барънс, като в тази стара версия на WoW все още няма маркери, които могат да помогнат на играещите. Много от участниците в търсенето на Олга (името на въпросната възлюблена) заливат чатовете с въпроса за местонахождението ѝ, но без успех. Самата тя така и не бива открита – поне не жива. Геймърите откриват тяло, за което и трябва да информират нещастния орк, макар и да не са сигурни, че това е именно нейното тяло. А за да е мистерията пълна, с Cataclysm куеста, свързан с Олга бива напълно премахнат от играта и с това изглежда нейната история бива приключена.

World of Warcraft – Shadowlands връща Олга, която може да се открие в една от зоните, свързани със задгробния живот. Тя ще може да се открие там, биеща се с други немъртви от цяла вечност, което означава, че Олга не е била жертва, а велик боец.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари