fbpx
-1.4 C
София

Xbox 360 емулаторът Xenia вече поддържа DirectX 12

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.
Както оригиналния Xbox, така и Xbox 360 са супер трудни за емулация, но екипът зад емулатора Xenia все пак постига някакъв напредък. Ентусиастите решиха да се откажат изцяло от Vulkan API за сметка на по-популярния DirectX 12 стандарт. Поради това, поне за момента емулаторът е наличен единствено за Windows 10 и сега екипът сподели първите скрийншотове на Halo 3, емулирана под DX12 версията на Xenia.

Екипът е направил забележителен прогрес в емулацията на шутъра, макар че перфектната такава е далеч на хоризонта. Освен това, емулаторът не включва брояч на кадрите в секунда, така че не знаем доколко стабилни са те. Все пак и поради това, че Microsoft засега не анонсира Master Сhief Collection за PC, това може да бъде единственият начин PC геймърите да пробват Halo 3. Това или просто да си купят конзола и да играят игрите както и където винаги е било най-добре.

Освен Halo 3, Xenia вече пуска Halo ODST и Halo 4, макар и в начален етап.

Накрая, екипът се надява един ден отново да премине към Vulkan, но засега не е ясно дали двата стандарта – DX12 и Vulkan – ще бъдат поддържани едновременно.

Ако имате интерес, експерименталната версия на Xenia може да се свали тук.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини