XBOX One изпревари PS4 на Черния петък

0
271

Въпреки че като цяло PS4 се продава значително по-добре от XBOX One, Microsoft може да се похвали с поне една победа, ако може да се вярва на маркетинговите данни.

Това твърди компанията InfoScout, според която на новата конзола на Microsoft се падат 53 процента от всички продажби на конзоли по време на т.нар. Черен петък в Съединените щати.

Промоционалната оферта включваше самата конзола, заедно с онлайн шутъра Sunset Overdrive или екшън приключението Assassin’s Creed: Unity на цена от 330 долара и се предлагаше в големи вериги като Target и Walmart.

В същото време на PS4 се падат 31 процента от конзолните продажби като промоционалният пакет струваше 400 долара и се предлагаше в комплект с шутъра Destiny или римейка на GTA V.

За да събере тези данни, InfoScout използва две мобилни приложения, които дават различни награди на потребителите, решили да споделят информация за покупките си като изпратят снимки на касови бележки. По този начин са били проучени пазарните решения на над 200 000 американци.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за