Xbox One Scorpio може да е реализацията на Microsoft на визията на Valve за Steam Machine

0
31

Valve наистина искаха да наложат своите Steam Machine – предварително конфигурираните персонални компютри, рекламирани, като универсални гейминг устройства за дома и пакетирани във вид на конзола. Желанието обаче не е достатъчно и цифрите говорят сами за себе си. За седем месеца компанията е продала по-малко от половин милион устройства. Грешен маркетинг, забавяния, липсата на стандарти, несъвместимост с конкурентни гейм клиенти и платформи, което изключва инсталирането на заглавия като Battlefield, Minecraft, Hearthstone, League of Legends, World of Warcraft, отправени грешни послания към геймърите и разработчиците. Всичко това обрече проекта на Valve на провал в опита му да се конкурира с лидерите на пазара Sony и Microsoft. А идеята на Valve беше толкова обещаваща.

Именно Microsoft е възможно да реализират тази визия – за универсалното гейминг устройство с появата на Xbox One Scorpio. Така смята Прамат Париджат от GamingBolt, който посвещава и специален материал на тази идея.

„Вземете под внимание това, че Microsoft правят опити да обединят Windows Store и Xbox Store. Вземете предвид това, че игрите, купени за едната платформа, вървят на другата също и имат възможности за кръстосана игра и запазване. Вземете под внимание факта, че изпълнимите файлове, насочени към разработчиците на Microsoft третират Scorpio като стандартна PC конфигурация, която разработчиците използват за база за по-нататъшната си работа. Вземете предвид това, че компанията анонсира поддръжката на клавиатура и мишка за Xbox One и Scorpio. Картината започва да се избистря – за Microsoft, Scorpio е еквивалента на Steam Machine, троянски кон, целящ да пренес Windows игрите във всекидневната, без да се налага да затормозяват живота на хората с алтернативни операционни системи или да променят стойности в регистъра и подобни. Изведнъж UWP (Universal Windows Platform) придобива далеч по-голям смисъл, с всички свои ограничения – тя не е предназначена за традиционни PC приложения. Тя е предназначена да поднесе традиционни PC приложения към нетрадиционни PC среди, като устройства за всекидневната сред тях“, пише Париджит. Преди това обаче, коментира той, ще е нужно да видим развитието на UWP платформата, състоянието на Xbox One, който се представя по-зле от Xbox 360 по отношение на продажбите, възприемането на DX12 от разработчиците и Windows Store.

„Така че, докато Microsoft може и да има тази визия за Scorpio, истината е, че тя няма да се реализира без разработчиците от единия край на уравнението и приемането от страна на потребителите от другия край. А компанията изостава и на двата фронта. Но, ако по някакъв начин, те успеят с всичко още преди дебюта на конзолата? Scorpio може да се превърне във визията, която Valve имаше за Steam Machine, само че този път, адекватно реализирана“, завършва Париджит.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари