Xbox Project Scarlett – колко на брой конзоли ще произведе новото начинание на Microsoft

0
340

На Е3 събитието Microsoft изненада феновете с анонса на проект Scarlett, от който се очаква да разработи нова конзола. Това, което може би не знаете, е, че компанията обмисляше разработването на всъщност две отделни конзоли, които ще съставляват следващото поколение Xbox хардуер.

Устройството, което Microsoft представи на събитието в Лос Анджелис трябва да бъде премиум моделът с кодово име Anaconda. Вторият се назовава като Lockhart и би трябвало да е бюджетна версия на новото поколение Xbox. Тоест ще видим издаването на две нови платформи? Не съвсем…

Още през миналогодишното Е3 Фил Спенсър, директорът на Xbox, сподели публично, че се работи върху няколко конзоли. Наскоро обаче той сподели в интервю пред BusinessInsider, че една от тях вече е на пазара. Това е бюджетната Xbox One S All-Digital Edition без оптично устройство. Втората ще бъде част от Project Scarlett. И това е всичко.

Спенсър обясни: „Миналата година казахме“конзоли“ и вече доставихме една конзола и описахме друга конзола. Мисля, че това е множествено число“.

Въпреки това Спенсър не сподели нищо друго около прогреса на Project Scarlett. До празниците на 2020-та година има много време, така че много неща могат да се променят. Във всеки случай премиум моделът Anaconda ще се продава и на висока цена, така че Microsoft само би спечелил, ако пусне още едно по-евтино устройство с модерен хардуер. Разбира се, в момента всичко е чиста спекулация. Едно обаче е сигурно: Halo Infinite ще бъде главната видеоигра, стартираща с дебюта на платформата от Project Scarlett.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за