Xbox Series X ще излезе на пазара в график, но игрите може да се забавят

0
139

Следващото поколение конзола на Microsoft (Xbox Series X) все още запазва първоначалния си план за излизане на пазара през зимния сезон, по думите на главния ръководител на Xbox – Фил Спенсър. Но игрите, които ще съпътстват системата може би ще срещнат известно забавяне, коментира Спенсър пред CNBC в интервю от миналия четвъртък.

“Нашите екипи вършат наистина добра работа, за да може производствения процес да върви в срок”, отговаря Спенсър на въпрос за датата на излизане на Xbox Series X и наличността на системите тази година. “Бих казал, че по-голямата неизвестност се корени в разработките на игри, честно казано. Производството на игри вече изисква огромни ресурси; стотици души се събират заедно, за да изграждат различни аспекти.

“Но по отношение на хардуера, ние сме уверени в нашите планове, въпреки, че е очевидно въздействието на настоящата ситуация върху графиците ни. Като цяло смятам, че всичко се движи в норма както бяхме предвидили”, продължава Спенсър. “Що се отнася до игрите, все пак усещам, че всичко ще е наред, но искам да съм сигурен, че сигурността и безопасността на нашите екипи е на първо място, без да се налага да правим неоправдано насилване на нещата в момент, в който те все още не са готови.” 

Към момента Xbox Game Studios не разкрива повече от плановете си за Xbox Series X, освен дългоочакваното завръщане на Halo, което се очаква да съвпадне с излизането на новата конзола. Единствената до момента друга игра, която е обявена, че ще се възползва от съвременния хардуер, но е без потвърдена е в лицето на Senua’s Saga: Hellblade 2 от Ninja Theory.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари